De laatste tijd hoor en lees je ontzettend veel over social media. En worden er veel verschillende begrippen rondgeslingerd. Maar wat betekenen ze nou? Onderstaand een lijstje met 10 veelgebruikte social media begrippen. Doe er je voordeel mee in de kroeg op je werk of waar dan ook…

1.  Social Graph: Een visuele weergave van het aantal verschillende connecties dat een individu heeft in een social netwerk.

2. Social CRM: Het proces van meten, aangaan en managen van gesprekken en relaties met bestaande klanten, prospects en zogenaamde infleuencers op het internet en sociale netwerken.

3. Geo targeting: In geomarketing en internet marketing, de methode om de fysieke locatie van een website bezoeker vast te leggen zodat de bezoeker content te zien krijgt gebaseerd op zijn of haar locatie.

4. Blogroll: Een lijst met sites in de sidebar van een blog, waarop te zien is  wie de blog regelmatig leest.

5. Crowdsourcing: Gebruik maken van kennis, kunde en enthousiasme van mensen buiten een organisatoe die bereid zijn om vrijwillig een bijdrage te leveren bij de realisatie van content (UGC) of het oplossen van problemen.

6.  Glocal: Is een social media management benadering waarbij organisaties er op gewezen worden om het principe van “think globally and act locally” toe te passen bij de social media strategie.

7. Social Search: Combinatie van traditionele search methoden en informatie verkregen uit social netwerksites om te bepalen welk resultaat de gebruiker het meest zal aanspreken.

8. Blogosphere: Is het netwerk van alle blogs die met elkaar verbonden zijn.

9.  Social Media Optimization: Er voor zorgen dat je content makkelijk gedeeld kan worden door lezers met vrienden. 

10. White Label: Een tool, platform of programma dat iemand anders gemaakt heeft, maar dat ieder ander mag gebruiken. Een mooi voorbeeld van een white label sociaal netwerk is KickApps.

Zijn er nog essentiele begrippen die ik mis? Laat het me weten…

EasyFreeAds Blog News Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google Yahoo Buzz StumbleUpon