Iedereen is er inmiddels wel aan gewend het delen van allerlei sociale informatie. Zo delen we onze locaties, foto’s, video’s, en gedachten met ons sociale netwerk. Daarvoor gebruiken we bijvoorbeeld Twitter, Facebook, Linkedin, Foursquare.

Maar zijn er ook mensen die graag hun financiele informatie willen delen met het sociale netwerk? Het kan nu met een nieuw initiatief: Blippy.

Blippy is een nieuwe dienst en laat je volgers weten wat je online allemaal koopt. Dat kun je natuurlijk ook doen door zelf je aankopen te posten via Facebook of Twitter. Maar Blippy gaat een stap verder.  Blippy stelt je in staat om je credit- of debetcard direct te koppelen aan een internetaccount. Als je als shopper online, of in een winkel, een aanschaf doet met die creditcard verschijnt deze automatisch op je Blippy-pagina, en kunnen je Blippy-vrienden zien wat de aankoop is en wat deze gekost heeft. En natuurlijk kunnen je volgers uit je netwerk de aankoop voorzien van commentaar.

Ik ben heel benieuwd of wij Nederlanders bereid zijn om dit initiatief te omarmen. Laat daarom je reactie achter. Op dit momet zijn er in de US genoeg mensen bereid hun aankoopgedrag online te delen: in de eerste maand dat Blippy uit de testfase kwam, hebben 13.000 gebruikers zich aangemeld. Op dit moment worden er ruim 2 miljoen dollar aan aankopen per week op Blippy gemeld.

EasyFreeAds Blog News Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google Yahoo Buzz StumbleUpon