Mijn vorige post ging over het starten van een eigen webshop. Alleen heb ik jullie nog niet laten weten wat voor een soort webshop het gaat worden. De naam van onze webshop is Natuurlijkgoedkoop.nl en daar gaan we biologische en natuurlijke houdbare producten verkopen. In deze post de stappen die we tot nu toe genomen hebben.

Idee
Het idee is ergens begin dit jaar ontstaan aan de keukentafel van een goede vriend van mij. Al langer hadden we het idee dat we samen iets zouden moeten beginnen. Met een goed glas wijn erbij hebben we een aantal goede business ideeën op papier gezet en uiteindelijk besloten om te starten met deze webshop. Na het verzinnen van een goede naam zijn we naar de KvK gegaan om ons bedrijf in te schrijven.

Onze missie en visie
We hebben ook goed nagedacht over onze missie en visie. Ook deze wil ik graag met jullie delen en ben weer benieuwd of jullie je hier in kunnen vinden. Dus laat weer een reactie achter.

Missie:
Wij bieden biologische producten tegen een vergelijkbaar prijsniveau als niet-biologische producten.
Hierdoor wordt de toegangsdrempel voor de consument verlaagd, met als gevolg dat dit aanvullende kanaal een vliegwiel functie krijgt voor de markt van biologische producten. Uiteindelijke doelstelling is om de meest betrouwbare online partner voor biologische voeding te worden.
Visie:
Eind 2012 zijn wij de nummer 1 webshop voor houdbare biologische producten.
En wel op de volgende gebieden:

  • betrouwbaarheid
  • klant tevredenheid
  • herhaal aankopen
  • prijs
  • omzet

De propositie
Bovenstaande missie en visie denken we te kunnen bereiken met een afwijkende propositie ten aanzien van de initiatieven die we nu online zijn tegengekomen. Onze propositie kent 3 kernpunten

  • We bieden scherpe prijzen: prijsknallers, wekelijkse aanbiedingen, en Natuurlijkgoedkoop prijzen (laagste prijs garantie)
  • We bieden de beste service: “voor 12 uur bestelt, morgen in huis”, niet goed geld terug, boven € 50,- gratis bezorging
  • Klantenbinding: persoonlijke benadering, boodschappenlijstje, gratis samples en kortingsacties

Registeren domeinnaam en hosting regelen
De logische vervolgstappen zijn dan het registreren van een domeinnaam. De domeinnaam die we onder andere geregistreerd hebben is www.natuurlijkgoedkoop.nl. Deze hebben we geregistreerd bij Skyberate samen met een hostingpakket waar ook direct Magento (webshop software) geïnstalleerd wordt. Erg handig natuurlijk.

Magento en templates
Voor de webshop maken we gebruik van open source software van Magento. Een zeer uitgebreid pakket om je webshop online vorm te geven, maar ook met perfecte tools om je voorraad te beheren, nieuwbrieven te versturen etc. Om de shop een eigen look and feel te geven hebben we een template aangeschaft. Er zijn verschillende sites waar je hele mooie templates kunt kopen voor ongeveer € 70,-. Een goed voorbeeld is te vinden via http://www.templatemonster.com
Als je een beetje handig bent, kom je een heel eind. Maar voor de echte details hebben we de hulp ingeroepen van een echte front-end developer. Hij helpt ons om de puntjes op de i te zetten.

De volgende keer wat screenshots van de site en het inkopen van onze eerste voorraad.

 

EasyFreeAds Blog News Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google Yahoo Buzz StumbleUpon